Web Tip: Ben jij een lichtwerker? Dan herken je jezelf in déze 10 kenmerken

Is jouw missie in het leven om licht te brengen in een wereld waarin duisternis soms de overhand krijgt? En heb je het gevoel je daarbij in de frontlinie te begeven? Grote kans dat jij een lichtwerker bent. En daarmee heb je een behoorlijk uitdagende levenstaak…

Ben jij een lichtwerker? Dit zijn de 10 kenmerken

Je kunt op een spirituele en een aardse manier naar lichtwerkers kijken. Vanuit een spiritueel perspectief zijn lichtwerkers geëvolueerde zielen die zich voor hun geboorte hebben opgegeven om mensen en deze planeet te helen. Ze brengen wijsheid verkregen vanuit vorige levens om een diepgaand vredesproces te ondersteunen. Tijdens dit proces zullen oude waarden en normen plaats moeten maken voor een nieuw, liefdevol tijdperk. Dat gaat niet altijd zonder slag op stoot. Lichtwerkers begeven zich in de frontlinie. Zij fungeren als brug tussen hemel en aarde en verbinden de oude wereld met de nieuwe wereld. Om deze taak te kunnen volbrengen, dient een lichtwerker een zuiver wezen te zijn dat niet wordt gehinderd door ego.

Op aarde om te dienen
Nico van Hasselt

Kijk je op een aardse manier naar lichtwerkers, dan zijn het mensen die hun leven in dienst stellen van anderen. Een mooi voorbeeld is de in 2018 overleden huisarts Nico van Hasselt. Zijn motto was: “Ik ben hier op aarde om te dienen en daar komt niemand tussen.” Hij maakte deze afspraak met zichzelf toen hij in 1944 als 20-jarige verzetsman de Duitse dodencel overleefde. “In die cel nam ik mij voor: als ik het leven zou behouden, maar die kans leek klein, mij te zullen inzetten voor mijn medemens.” De Inspectie voor de Gezondheidszorg vond dat Van Hasselt zijn praktijk op 65-jarige leeftijd had moeten sluiten, maar de huisarts spande een rechtszaak aan en werd in het gelijk gesteld. Hij werkte door tot 93-jarige leeftijd en stierf in het harnas.

10 kenmerken van een lichtwerker

Of je nu op een spirituele of aardse manier naar lichtwerkers kijkt, er is een aantal kenmerken waar veel lichtwerkers zichzelf in zullen herkennen:

1) Veel lichtwerkers voelen zich ‘anders’. Ze worden vaak niet begrepen door hun omgeving, zelfs door mensen die dichtbij staan. Omdat lichtwerkers in contact staan met de bron voelen ze zich over het algemeen echter niet eenzaam.

2) Al van jongs af aan voelen lichtwerkers dat ze een missie hebben in deze wereld. Ontdekken wat die missie precies is, ervaren zij vaak als een moeizaam proces. Dit maakt veel jonge lichtwerkers gevoelig voor verslavingen (alcohol, drugs, eten, etc.) Het goede nieuws is dat de meesten hier snel van herstellen.

3). Lichtwerkers zijn erg empathisch. Ze zijn vaak zó gevoelig dat ze de pijn van een ander overnemen en soms zelfs kunnen wegnemen.

4) Lichtwerkers geven vaak meer om een ander dan zichzelf. Het ligt in hun natuur om anderen te helpen. Daarom trekken lichtwerkers vaak mensen met problemen aan. Als lichtwerker kom je eerder voor een ander op dan voor zichzelf. Als iemand onrecht wordt aangedaan, zijn lichtwerkers er als eerste bij om de ander te beschermen.

5) Lichtwerkers zijn vredig van aard en worden niet snel boos. Als ze toch kwaad worden, zullen ze het niet snel laten merken.

6) Als een lichtwerker iets níet is, dan is het wel materialistisch. Lichtwerkers hechten weinig belang aan geld en geven niet om status. Populariteit interesseert hen niet.

7) Lichtwerkers zijn soms een beetje wereldvreemd. Ze kijken amper naar het nieuws en lezen geen kranten. Dit om niet continue te worden geconfronteerd met pijnlijke beelden en verhalen.

8) Lichtwerkers putten kracht uit de natuur. Het zit in hun genen om zich bekommeren om de planeet. De meeste lichtwerkers zijn vegetarisch of vegan.

9) Lichtwerkers hebben een natuurlijke belangstelling voor oude beschavingen en buitenaards leven, vaak omdat ze vage of sterke herinneringen hebben aan vorige levens.

10) Lichtwerkers zijn ware zielsmagneten. Omdat het vredige en liefdevolle mensen zijn trekken ze andere zielen aan die zich direct geborgen zullen voelen in hun gezelschap.

Het belangrijkste advies dat we jou als lichtwerker kunnen geven: heel eerst jezelf voordat je anderen helpt. Want alleen dan is jouw licht sterk genoeg om niet te kunnen doven.

Bron: https://holistik.nl/lichtwerker Door: Evelyn van Hasselt

Delen

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *