Voor ‘heldere inzichten en advies’ laat Patti ‘de kaarten spreken’

Rivierenlanders die recent een nieuwe onderneming zijn gestart: ‘De Gelderlander’ brengt ze in beeld. Deze keer Patti Smits, tarotkaartenlezer en -coach uit Tricht over Body Spirit Balance.

Als kind voelde Patti Smits al dat ze ‘iets’ met kaarten wilde doen. ,,Het was altijd al alsof ik ergens verwachtte dat ze me iets zouden zeggen.” Toen ze rond haar 20ste in aanraking kwam met tarotkaarten wist ze: ,,Dít was waar ik op zoek naar was.” Inmiddels geeft ze al tien jaar professionele readings, recent ook als zelfstandig ondernemer.

Het was een esoterische boekwinkel, waar Smits kennismaakte met tarotkaarten. Ze schafte direct een tarotdeck aan en besloot zich te bekwamen in het leren lezen van de kaarten. 

Zoeken naar goed lesmateriaal

,,Het was wel zoeken naar goed lesmateriaal, maar ik vond het. Toch heb ik eigenlijk mezelf leren kaartlezen: al vrij snel ging ik zelf boodschappen interpreteren, opschrijven, methodes bedenken. En readings geven, aan vrienden en familie.”

Voor ze de stap zette om ‘professioneel te gaan’, volgde Smits een cursus intuïtieve ontwikkeling. ,,Het is heel belangrijk te weten waar energie vandaan komt en vanuit wie, je moet goed onderscheid kunnen maken tussen eigen emotie en die van anderen. Pas dan kun je ook heldere inzichten en advies doorgeven.”

“Bij LifeJoy werken allemaal mensen, die met beide benen op de grond staan.”

Smits vond tien jaar terug een passende plek om readings en ook workshops te geven: LifeJoy, regionaal platform voor spirituele ontwikkeling. ,,Bij LifeJoy werken allemaal mensen, die met beide benen op de grond staan. Ik voelde me er meteen op mijn plek. Tarotkaarten lezen is namelijk geen showtje. Ik geloof ook niet in een recept of stappenplan. Wél in advies en dat kan ik mensen met een reading geven.”

‘Ooit voor zichzelf beginnen’ lag al in de lijn. ,,Uiteindelijk heb ik me 21 juni dit jaar bij de KvK ingeschreven als Body Spirit Balance. Midzomer: dat vond ik wel een mooie start.”

Smits zegt dat ze ‘de kaarten laat spreken’. ,,Alles wat ik ontvang, geef ik als een verhaal door. Altijd neutraal, altijd zonder oordeel.” Ook wil ze haar kunde overdragen. ,,Tarotkaarten leggen is echt mijn passie en die wil ik ook graag delen. Dus dit najaar begint een cursus voor andere geïnteresseerden.”

Bron: https://www.gelderlander.nl door Tessa Ariaans

Delen

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *