‘Verrassende architectuur in de binnenstad en geluksjaar voor Willem II’

Za 2 jan: Rond de jaarwisseling regent het tientallen lijstjes waarin voor- en achteruit wordt geblikt. Op de Stadsgezichten-burelen hebben we er de buik van vol. Daarom presenteren we hier á la Nostradamus het enige overzicht dat u écht nodig heeft. Opgesteld met behulp van een medium. Tipje van de sluier: het wordt potdomme een mooi jaar.
undefined
Het medium in kwestie is Wendy Meeuwis, een 46-jarige hartelijke dame uit Tilburg-Noord. Goedlachs, een warme persoonlijkheid en van huis uit opgegroeid met het spirituele. Ze is al 24 jaar actief met het leggen van tarotkaarten en is een van de drijvende krachten achter de Tilburgse vereniging Spiritualiteit Intuïtie en Ontwikkeling.

Wij stellen de vragen, Wendy legt kaarten: al naar gelang ze ingevingen krijgt. Ze houdt zich niet aan de vooraf opgelegde definities van tarot, maar krijgt door wat de geopenbaarde kaarten betekenen. Zo ziet ze er bijvoorbeeld beweging in, krijgt ze dingen door. Het medium waarschuwt vooraf dat het soms vaag kan zijn, ‘maar probeert het zo veel mogelijk op feiten te houden’. Met een glimlach: “Eigenlijk doe ik dit alleen maar voor personen.”

Maar goed, we willen weten wat 2016 volgens de kaarten voor de stad in petto heeft. En om maar met de meest prangende vraag te beginnen:

Krijgen we verrassende architectuur? Of wordt Tilburg volgend jaar wederom met de ene na de andere blokkendoos opgescheept?
“En het zijn niet eens mooie blokkendozen! Als je kijkt naar die flat met die vogelkooitjes, net voorbij het station, wat een lillik ding, zeg.”
“De kaarten dan: ik trek de geliefden, dit is de zes van kelken en dat de ster. Wat ik hierin zie is dat de architecten tegen een stukje gemeente aan lopen, daar zal altijd een twistpunt blijven over wat wel en niet kan. Het zou voor de binnenstad wenselijk zijn als het er minder somber uit zou gaan zien, dat geeft deze kaart heel erg aan. Dat er meer kleur gebruikt mag worden en dat dan meer mensen naar Tilburg zullen komen.”

“Nou valt mij een ibis op, een vogeltje op de achtergrond van deze kaart. Dat betekent dat ze in de binnenstad één gebouw gaan neerzetten dat totaal anders is dan de rest en dat er ook echt uit zal springen. Die plannen zijn er al wel, maar nog niet bekendgemaakt. Ik zie dat er verschillende ontwerpen voor de plek zijn ingediend, maar diegene met het meest bijzondere plan mag het doen. Misschien dat ik ook doorkrijg waar precies…. Ah, nee dat lukt niet, dat is bout. Ik krijg wel een stukje te zien van het gebouw, het zal er echt uit springen à la Westpoint. Het gaat de hoogte in.”

Krijgt Tilburg in 2016 een Primark?
“Even kijken hoeveel kaarten ik mag pakken. In dit geval trek ik er twee en als het dan nog niet duidelijk is, pak ik er nog eentje. De eerste kaart is gelijk al een zes van pentagrammen, dat is de kaart van financiën. Dan zie je meteen dat nog heel erg de voors en tegens worden afgewogen en dan vooral over de plek, over waar precies. Ze vragen zich af of het beter in het buitengebied of in de binnenstad kan. En dit is de vijf van pentagrammen, weer een financiële kaart. En dit zijn de schildknaap van staven en weer een pentagrammen-kaart, de zeven.”

“Ik kan niet in de kaarten terugzien dat we een Primark krijgen, anders had ik een gebouw in de kaarten opgemerkt. Ik zie alleen de ruimtes waar over wordt nagedacht. Een van de opties is een pand in de binnenstad dat nú leegstaat. Het financiële stuk komt rond, maar de locatie blijft een vraagstuk, ook volgend jaar. Ik zie – als ik zo in vogelvlucht kijk – eigenlijk dat die Primark er in 2016 nog niet komt.”

Wat gaat Willem II doen? Wordt het een succesvol jaar of degradeert de ploeg?
“Misschien wel goed dat ik echt helemaal niks weet van voetbal, dus ik ben benieuwd. Dit is de vijf van bokalen en die geeft voor mij aan dat er een soort van waas omheen hangt, dat ze zelf niet weten of ze het wel kunnen halen. Er komen een paar geduchte tegenstanders aan, er zijn drie wedstrijden die ze verliezen en twee die ze moeten winnen. Dat is wat beslist of ze doorgaan of niet. Die twee wedstrijden zijn allesbepalend.”

“Dit is de zes van staven, daarmee wordt aangegeven dat er wel degelijk een vooruitgang is als ze die wedstrijden winnen. Dit is een overwinningskaart, het ziet er positief uit. Het paard op deze kaart loopt in de toekomst, laat het verleden achter zich. Een goed teken. Oh, en dit is de vier van staven: Willem II heeft wel een feestje te vieren straks, dat geeft ‘ie heel erg duidelijk aan. Dit is de kaart die – als ik die voor een persoon zou leggen – laat zien dat er bijvoorbeeld een trouwfeest is. Willem II zal voor de overwinning wel heel erg moeten knokken.”

Verliest de Heuvelstraat zijn V&D in 2016?
“”Ik trek de koning van staven, de zes van staven, de schildknaap van kelken en dat is de keizer. Het is een heel gevoelige kwestie, dat heb ik wel door. Wat deze kaarten eigenlijk aangeven is dat er een beslissing wordt genomen – of is genomen – en dat er een doorstart komt. De V&D blijft in Tilburg, maar het zal niet makkelijk worden. Heel veel mensen hebben hun vertrouwen verloren, juist door de dingen die nu al spelen. Deze kaart geeft aan dat er een stukje overwinning is, maar de schildknaap geeft wel aan dat overwogen wordt of het nog de moeite is om de V&D in Tilburg te houden. Terwijl de zaak in andere grote steden al duidelijker is. Maar als ik er zo tegenaan kijk, blijft ‘ie aan de Heuvelstraat behouden. Na de doorstart.”

undefined

En aldus hebben de tarotkaarten – en medium Wendy Meeuwis – gesproken over het komende jaar.

[Door Bas Vermeer op 02-01-16 Via: brabantsdagblad Beeld door BeeldWerkt]

Delen

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *