Tip voor een beginner in het lezen van de Tarot.

Denk aan de vraag die je hebt, of thema (liefde, werk of anders). Schud de kaarten en trek er één uit. De kaart die dan getrokken is, is het antwoord. Om het dan iets spannender te maken, kun je een extra kaart trekken voor wat achtergrond informatie of meer betekenis.


Ga vervolgens het internet op en Google op de getrokken kaarten.
Door dit vaak te doen, bouw jij je kennis rustig op.

Waar je op moet letten is dat je niet gaat invullen. Blijf bij de betekenis van de kaart. Omdat je anders voorbij het antwoord of boodschap gaat.

Houd het klein, maak het je zelf niet moeilijk, te veel kaarten, maakt het niet makkelijker. Zelfs ik heb niet altijd zin om een legging met meerderen kaarten uit te leggen.

Het lezen van de Tarot moet leuk blijven, interessant en vooral begrijpelijk. Soms doe je een legging en kun je er geen chocola van bakken, dan doe je een nieuwe legging of leg hem opzij om er later nog eens naar te kijken. Schiet voor al niet in de stress.

Vraag versus antwoord, dit is erg belangrijk, hoe eenvoudig de vraag hoe eenvoudig is het antwoord, zo ook hoe ingewikkelde vraag hoe ingewikkelder het antwoord.

Je kan beter over een aantal dagen een legging uit smeren dan in éne keer alles op één grote hoop. Tarot is een opbouwend systeem, heb je het antwoord geaccepteerd en er ook wat daadwerkelijk wat mee gedaan kun je verder door werken met het tarot.

Als laatste voor nu, kijk uit met invullen, blijf bij de betekenis van de kaart. De betekenis van het antwoord is altijd juist, het is aan jou of je het accepteert of niet. Want dat kan ook, dat je het antwoord niet accepteert, niet doen dus, doe er op jou manier wat mee.

“Doe wat je moet doen om wijzer te worden in de tarot.”

Delen

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *