Tarotlezingen zijn hip en dat zal YouTube geweten hebben

TarotMet tarotkaarten proberen mensen inzicht te krijgen in allerlei aspecten van het dagelijks leven. De populariteit ervan neemt wereldwijd toe. Zeker online op, jawel, YouTube.

Tarot, wat?
Voor de dummies onder ons, wat is tarot nu eigenlijk? En wat heeft het te maken met astrologie en je sterrenbeeld? Astrologie zijn de eeuwenoude praktijken van het bestuderen van de bewegingen en posities van de zon, maan, planeten en sterren. Het bevat het geloof dat zij het menselijke gedrag beïnvloeden.

Tarot zijn de kaarten bedrukt met illustraties die elk verschillende delen of gebeurtenissen van het leven voorstellen.

Wat is nu de link tussen beiden? Elk sterrenbeeld in de astrologie heeft een overeenkomstige tarotkaart. Elke tarotkaart heeft dan weer op zijn beurt een overeenkomstig element zoals aarde, water, lucht en vuur.

Trend van het moment
Tegenwoordig hoef je helemaal niet meer uit huis te komen voor een tarotlezing. Elke moderne astrologiefan grijpt de dag van vandaag namelijk terug naar YouTube voor een uitgebreide lezing.

Hoe gaat dit dan in zijn werk? De online lezingen zijn onder te verdelen in drie brede categorieën: sterrenbeelden, levensgebeurtenissen (liefde, geld, carrière, etc.) en periodiek (jaar of maandvoorspellingen). Je start natuurlijk met het kiezen van welk soort lezing je wil krijgen.

Het merendeel van de tijd zullen er aan de start van de video enkele tarotkaarten uitgelegd liggen, zoals hieronder. Het is dan aan jou om die kaart eruit te kiezen waartoe jij jezelf het meest aangetrokken voelt. Hierna spoel je door naar de voorspellingen voor die kaart en kun je de betekenis ervan ontdekken.
tarotlezing

Tarot lezingScreenshot YouTube
Moeten zo’n lezingen dan niet best face-to-face gebeuren, bedot je de mensen niet via zo’n digitaal medium? Onze Amerikaanse Marie Claire-collega’s interviewde in 2017 een tarotlezer die haar diensten succesvol online verkoopt. Ook zij had in het begin haar twijfels over de authenticiteit. Twee jaar en honderden klanten verder is zij er toch van overtuigd dat online tarotlezingen wel werken. En om eerlijk te zijn, wij ook. YouTube doet zich voor als het ideale platform voor een eerste kennismaking met tarotlezingen.

Disclaimer: tot onze grote spijt zijn er weinig tot geen succesvolle Nederlandstalige lezers op YouTube te bespeuren. Je zal dus je beste Engels moeten bovenhalen om van deze trend te kunnen genieten.

[Door Enya Torrez op 28/08/2020 via https://marieclaire.be]

Delen

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *