‘Tarot heeft iets magisch en mysterieus’

Een bijzondere hobby of gewoon een bijzonder mens. De Hoogeveensche Courant laat regelmatig iemand aan het woord in de reeks Het Portret. Deze keer Julia Bisschop.

Naam: Julia Bisschop
Woonplaats: Hoogeveen
Hobby/bijzonderheid: Tarotkaarten

Waarom tarotkaarten?
Tarot heeft iets magisch, iets mysterieus. De symboliek spreekt me aan en ik herken er veel in.

Wanneer ben je ermee begonnen?
Ik denk dat ik, circa 3 jaar geleden, mijn eerste kaartendeck heb aangeschaft. Daarvoor keek en volgde ik veel zogenoemde ‘readers’. Vanaf toen las en leerde ik er meer over en kon ik de kaarten beter interpreteren.

Hoe kom je ermee in aanraking?
Zo’n 10 jaar geleden. Toen liep ik vast op bepaalde ‘waarom-vragen’. Er was een dame die in dat proces dichtbij me stond. Ze zei: ‘Zal ik eens een keer een tarot-legging doen?’ En dat deed ze. Toen vond ik het al heel interessant en fascinerend. Nu is zij mijn tarot-coach.

Hoe werkt het leggen van de kaarten en wat zeggen ze je?
Het leggen van de kaarten doe ik intuïtief. Ik ben een intuïtieve kaartenlegger dat wil zeggen: het gelijk weten, of gehoor geven aan je stille stem. Zo kunnen deze kaarten een leidraad of uitleg geven op een vraag die ik stel. Voor de duidelijkheid: ik ben geen toekomstvoorspeller of dokter. Dat wil ik ook helemaal niet zijn, maar meer een soort eye-opener geven of leidraad bieden in het vastloopproces. Dit kan zowel werk- als privé gerelateerd zijn. Vanuit de Tarot kunnen de kaarten in verschillende patronen gelegd worden. Deze beheers ik. Ter verduidelijking leg ik hier soms orakelkaarten bij om zo tot een compleet verhaal te komen.

Je hebt een eigen Instagram-account aangemaakt. Hoe wordt daarop gereageerd?
Ik heb deze pagina net aangemaakt. Ik heb er niet veel ruchtbaarheid aan gegeven. De mensen die mij volgen zijn vrienden, familie of mensen met interesse voor spiritualiteit. De reacties die ik krijg zijn positief.

Wat wil je er in de toekomst meedoen?
Naast mama zijn en werken in het Prinses Maxima Centrum (kinderoncologie) en een sociaal leven onderhouden, blijf ik me op dit vlak rustig ontwikkelen. Readingen geven aan mensen die vastlopen is wat ik momenteel kan. Maar ook ben ik bezig om me verder te ontwikkelen met Numerologie, Astrologie en de werking van Edelstenen. Dat betekent veel leren en lezen.

Hoe helpen de kaarten jou?
Ik leg geen kaarten voor mezelf, ik heb van andere readers veel mooie inzichten mogen krijgen. Wat ik ervaar is dat als ik de kaarten schud, ik in een soort rustgevoel kom en de energie voel stromen, daar word ik blij van. In het verleden heb ik bepaalde inzichten gekregen over onderwerpen die mij toen bezighielden. Zoals bijvoorbeeld: het toeval, het waarom of vragen over bepaalde gebeurtenissen.

Ben je spiritueel aangelegd? Hoe is dat begonnen?
Ik denk toch wel dat ik het van huis uit heb meegekregen, mijn moeder zocht niet altijd gewoon bij de huisarts de antwoorden, maar ik ben groot geworden met Homeopathie en Reiki.Ik geloof dat iedereen spirituele aanleg heeft, want wat is spiritueel? Ook voor iedereen is dat anders. Voor mij is het; het luisteren naar de stille stem in mijzelf, mijn bron en deze stem ontwikkelen. Ik zie geen beelden en ben niet helderziend. Iedereen ontwikkelt zijn of haar spiritualiteit op zijn eigen manier. Ik vind die stille stem, dat gevoel waar je met je beredenerende gedachtes heel snel over heen walst, heel interessant. Nu ben ik volop aan het leren om die stille stem gehoor te geven en meer vandaaruit te spreken en leven. Ook wil ik aangeleerde overtuigingen los laten en negatieve gedachtes minder aandacht geven.

Met welke spirituele dingen houd je je nog meer bezig?
Naast zelf-bewustwording en zelf-onderzoek en zelf-healing (waarom wil ik dit? Waarom raakt me dit? Waarom reageer ik zo?) Laad ik graag op in de natuur, ik mediteer en lees boeken over spiritualiteit.

Mijn Instagram-account is: @kaartjesmetjuul . Volg me voor meer info en updates en soms dagkaartjes met een boodschap voor die dag. Wil je wat weten of vragen, een berichtje ontvangen vind ik altijd leuk.

Bron: https://hoogeveenschecourant.nl/ Beeld: André Weima Door: Henriëtte Meppelink

Delen

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *