Shasha is medium: ‘Toeval bestaat niet’

Shasha Shamam (Eigen foto)

Astrologie- en medium consults, coaching en workshops: Shasha is spiritueel begeleider. Dat klinkt abstracter dan het is. Shasha Shamam (42) werkt als tolk. Ze vertaalt en vertelt boodschappen. Door corona vinden de gesprekken plaats bij haar aan de keukentafel.

Er was niet één specifiek moment waarop Shasha doorhad dat ze een gave heeft. Als kind al had ze dingen door die ze eigenlijk niet kon weten. “Ik voelde wat iemand nodig had. Een therapie bijvoorbeeld of ik voelde dat er iets met iemand was. Ze noemden me de lopende encyclopedie. Maar mijn ouders accepteerden het niet. Het werd nooit openlijk gezegd, maar mijn moeder maakte me bang met enge verhalen.”

Ontdekkingstocht

Toch ging ze op ontdekkingstocht. Op verschillende manieren leerde ze hoe ze haar gave het best kon ontwikkelen en gebruiken. “Er bleven maar dingen gebeuren en voorspellingen bleven uitkomen. Ik werd ouder en mijn zus kwam met een glas om geesten op te roepen. Ze vroeg me mee te doen, maar ik werd er bang van. Toch hield ik mijn hand boven het glas. Het bewoog meteen. Er werden voorspellingen gedaan en alles kwam uit”, vertelt ze.

Ze ging zich in andere methodes verdiepen. “Ik ging tarotkaarten leggen. Vrienden op school vroegen om advies. Thuis mocht ik geen kaarten leggen, dus ging ik numerologie doen want dat ziet niemand. Dat valt minder op.”

Hobby

Maar fulltime met haar gave bezig zijn en zelfs andere mediums adviseren was nooit het plan. “Ik heb als fotograaf gewerkt in België, daarna heb ik na een studie aan de Haagse Hogeschool in het bedrijfsleven gewerkt. Maar mensen bleven maar dingen vragen. Ik deed het erbij als hobby. Ik werkte als kunstenares met een eigen atelier toen ik besloot een boeddhistische cursus te doen. Ze vroegen naar mijn kaarten leggen. Ik vertelde hen dat ik dat alleen voor bekenden doe. Maar ze haalden me over en ik deed wat readings. Geleidelijk aan kwamen er meer klanten. Ik werd er zo gelukkig van. Het is zo fijn om mensen te helpen. Ik ben beurzen gaan doen en kwam met steeds meer mediums in contact. Zo ging ik uiteindelijk fulltime als medium aan de slag.”

Trauma en angst

Er komen verschillende mensen bij haar: van dokters tot ondernemers en van advocaten tot ambtenaren. Shasha: “Mensen zijn moe en angstig en komen voor advies. Ik denk dat iedereen de boodschappen uit het universum kan lezen. Maar door trauma, angst of vermoeidheid leef je niet meer in je hoofd. Je kijkt niet meer naar mogelijkheden en dan kun je geen connectie meer maken met andere energieën. Dan heb je iemand nodig die dat vertaalt. Je merkt dat je tegen zware beslissingen aanloopt of dat je lichaam niet meer zo voelt als vroeger. Ik zie het als mijn taak om die dan te helpen. Als medium moet je voelen wat je moet vertellen, maar je moet ook leren om die persoon zelf weer te laten voelen wat hij of zij nodig heeft.”

Alfabet

Shasha werkt inmiddels vooral met tarotkaarten. “Net als bijvoorbeeld een pendel is dat een communicatiemiddel. Een soort alfabet waarmee je contact maakt met andere dimensies. Er zijn allerlei soorten alfabetten en je moet uitvinden welke het best bij je past. Ik doe veel tarot. Maar soms voel ik alleen. Het ligt ook aan de persoon. Sommige mensen hebben genoeg aan een gevoel, andere hebben iets visueels nodig om het begrijpen. Ik probeer de boodschappen uit te leggen in aardse taal. Tijdens workshops en coachingsessies leer ik dat anderen”, zegt ze.

Juiste richting

In de toekomst wil Shasha nog meer mensen helpen met het vinden van de juiste richting. “Door het geven van informatie zet ik mensen terug in hun energie. Ik hoop nog meer mensen handvatten te geven zodat ze het op een gegeven moment weer zelf kunnen”, besluit Shasha.

Via: https://indebuurt.nl Door: Stefanie van Wijk

Delen

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *