Review: Peter Samwel door Peter Samwel

Allereerst waardering voor je inzet voor de website en de facebookpagina.

Ik ben Peter Samwel (’53). Ontving Tarot (Rider Waite) in 1986. In ’95 ontmoette ik Onno Docters van Leeuwen die mij introduceerde in De Tarot in de herstelde orde, naar een idee van de Amsterdamse occultist Jo Onvlee. Inmiddels zijn beiden overleden. Van allebei veel les gehad.

Ik ben docent geweest op het Jungiaans Instituut (Nijmegen) en bij De Ster (Terborg). Ik onderwees de nieuwe ordening van de Tarot. Veel les gegeven, ook elders, nog meer consulten gedaan.

Nu bezig op de universiteit van Tilburg om Tarot te introduceren, ja écht! In 2011 is mijn boek + deck uitgekomen Tarot – De Nieuwe Ordening, een voortzetting op De Tarot in de herstelde orde. Er is maar één Tarot, maar wel vanuit meerdere benaderingen.

Ik werk dus alweer jaren vanuit De Nieuwe Ordening, nadat ik (met succes) ook jaren (tot 1995) vanuit De Oude Ordening had gewerkt. Ik zou je De Nieuwe Ordening graag uitleggen maar daar leent deze mail zich niet voor. De toegevoegde waarde (meerwaarde) ervan is echter groot.


Tot zover mijn bijdrage. Maar bovenal gaat het om de Tarot als levensfilosofisch prentenboek en levensbeschouwelijk naslagwerk. Ik wijd er de rest van mijn leven aan, hoe oud ik ook mag worden…

Hartelijke groet. Peter Samwel / Hafiz

Meer over Peter Samwel en De Nieuwe Ordering – Tarot in herstelde orde: https://www.geestkunde.net
Persoonlijke site van Peter met info cursussen https://www.petersamwel.com/nl/

Delen

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *