Moderne spiritualiteit in een notendop

Spiritualiteit is iets heel menselijks. Sommige mensen geloven in een god, sommige mensen in de wetenschap of natuur en andere in toeval (of juist niet). Nooit wordt men het er echter over eens wat nou de “waarheid” is. Ongeacht waar je zelf in gelooft, het feit is dat al deze werelden naast elkaar kunnen bestaan. Bijvoorbeeld moderne spiritualiteit. Er zijn tegenwoordig nog steeds veel spirituele specialisten actief, zoals dat altijd al geweest is. En die zijn er op verschillende gebieden. Als je hier nog niks van weet, is het wel leuk om er een aantal op een rijtje te zetten. 

Astrologen

Astrologie is best toegankelijk. Veel mensen weten wel wat hun sterrenbeeld is, bijvoorbeeld. Maar astrologie gaat nog veel verder dan dat. Het sterrenbeeld dat jij van jezelf kent is slechts je zonneteken, en er is nog veel meer dan dat. Astrologen interpreteren de kosmos en de stand van de planeten in combinatie met jouw persoonlijke gegevens. En aan de hand daarvan geven ze adviezen. 

Helderziende

Een helderziende gaat een stap verder. Als je het op Wikipedia opzoekt, staat er dat een helderziende iemand is die het vermogen bezit om op buitenzintuigelijke wijze beelden te zien van gebeurtenissen die zich op andere plaatsen of tijdstippen dan het hier en nu voordoen. Helderzienden beweren dat ze beelden doorkrijgen van een begeleider. Dat kan een gids of een engel zijn. Zo zouden ze je boodschappen kunnen doorgeven van overleden dierbaren. 

Tarotist

Tarot ken je misschien wel. Het is populair in fantasyboeken en films. Een tarotist legt speciale tarotkaarten en interpreteert die. Maar voor de kaarten gelegd worden, focust de tarotist zich op jouw energieveld. Dat moet dan de legging van de kaarten sturen en het voor jou persoonlijk relevant maken. Zo kan de tarotist je helpen met inzichten te verschaffen in persoonlijke situaties. 

Waarzeggers

Het woord waarzegger roept al gauw de associatie op met glazen bollen. Maar dat heeft weinig met moderne waarzeggers te maken. Waarzeggers focussen op het oppakken van jouw energieën. Het draait dus ook niet om letterlijke toekomstvoorspellingen. Het gaat eerder om het inzicht vergaren in jouw persoonlijke leven, en je raad geven voor in de toekomst. 

Of je nu wel of niet spiritueel ingesteld bent en waar je ook in gelooft, het is altijd leuk om wat van verschillende werelden te leren kennen. Dit was een heel klein tipje van de sluier over spirituele coaches. Als je het interessant vindt, verdiep je dan wat meer in het onderwerp en haal je informatie uit betrouwbare bronnen. 

Bron: https://www.localpoint.nl

Delen

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *