Marry van Tarot Enzo: ‘Ik merkte meteen dat Vlaardingen een spirituele stad is’

Marry Jong had al jaren een spirituele praktijk toen ze begin dit jaar haar eigen winkel opende in Vlaardingen. Een ‘spirituele doe-winkel’ noemt ze het, want naast het feit dat je er terecht kunt voor allerlei spirituele artikelen, heeft Marry ook haar praktijk naar de winkel verhuisd en kun je er cursussen volgen en terecht voor verschillende spirituele consulten. “Of gewoon voor een kopje thee en een praatje,” aldus Marry. “Want iedereen is welkom, ook als je gewoon nieuwsgierig bent.”

Met haar eigen winkel kwam er een droom uit voor Marry. “Ik ben begonnen met een praktijk aan huis en na een paar jaar heb ik een hypnosecentrum geopend in mijn woonplaats, Capelle aan den IJssel,” vertelt de van oorsprong Leidenaar. “Ik kreeg een relatie met iemand uit Vlaardingen en mijn partner wees me op een leegstaande winkel in de Waalstraat. Ik was op slag verliefd! Het duurde niet lang voor ik mijn praktijk verhuisde naar deze mooie stad en mijn bezigheden uitbreidde met een winkel.”

‘Een eigen praktijk en winkel in één is voor mij een droom die uit is gekomen’

Marry noemt Tarot Enzo een ‘Spirituele doe-winkel’ en dat is ook precies wat het is. “In de winkel verkoop ik natuurlijk veel spirituele artikelen, maar je kunt ook van alles bij mij komen doen,” vertelt ze. “Zo krijg ik veel klanten over de vloer voor wierook en edelstenen, maar ook mijn cursussen en consulten doen het heel goed.” Je kunt bij Marry onder meer cursussen volgen op het gebied van tarot, mediumschap en Intuïtieve ontwikkeling. Consulten en behandelingen geeft ze onder andere op het gebied van hypnotherapie, reiki, kaartlegging, huisreiniging en aromatherapie.

Positief de crisis door

29 februari 2020 opende Marry voor het eerst de deuren van Tarot Enzo. Achteraf gezien was dit misschien niet de beste tijd om een nieuwe zaak te openen. “Nog geen maand later kon ik de deuren weer sluiten, vanwege de coronacrisis,” vertelt Marry. “Maar ik ben van nature een positief mens, dus ik heb me niet uit het veld laten slaan. Na twee weken ben ik weer open gegaan, ik wilde gewoon lekker aan de slag. Natuurlijk was dat even lastig, omdat er minder aanloop was, maar uiteindelijk is het aardig goed gekomen. Ik heb geen moment spijt gehad dat ik mijn winkeltje heb geopend. Er kwamen bijvoorbeeld juist veel mensen langs die last hadden van smetvrees in deze coronatijd. Het maakt me blij als ik die mensen kan helpen.”

Tekst gaat verder onder de foto.

Tarot Enzo Vlaardingen

Hart voor Vlaardingen

Niet alleen haar nieuwe pandje, ook de stad heeft Marry in haar hart gesloten. “Vlaardingen is echt een prachtige en spirituele stad. De inwoners hier zijn heel positief en staan open voor nieuwe dingen,” laat ze weten. “Er komen regelmatig mensen in de winkel die gewoon nieuwsgierig zijn. Dan maak ik een praatje met ze en drinken we een kopje thee. Heel gezellig!”

‘Vlaardingers zijn positief en staan open voor nieuwe dingen’

Marry gaat verder: “Ik heb ook veel hulp gekregen vanuit de gemeenschap, om de winkel wat bekendheid te geven in een tijd dat minder mensen zomaar even de stad in gaan. Zoals klanten die anderen doorverwezen naar mij of ondernemersorganisaties die Tarot Enzo helpen zichtbaar te maken. Ik had mij geen warmer welkom kunnen wensen.”

Tweede lockdown

Helaas is ook Marry’s winkel sinds dinsdag de 15e gesloten. Ze vertelt: “Ik hoop dat ik hier met mijn winkel kan blijven, maar de kans zit erin dat ik failliet ga. Misschien dat ik het nog net red als we iets van steun krijgen, maar daar ga ik niet vanuit. Als ik de huur niet meer kan betalen is het klaar. Ik ben natuurlijk nog steeds aan het opbouwen, omdat ik net voor de eerste lockdown open ging. Dat is heel erg jammer, maar ik blijf in ieder geval positief en rustig. Omdat ik spiritueel ben, heb ik het gevoel dat er voor me gezorgd wordt en dat de dingen gaan zoals ze moeten gaan. Uiteindelijk ben ik ervan overtuigd dat alles goed komt.”

Datum: 15 december 2020
Bron: https://indebuurt.nl
Door: Layla Pansier
Beeld: indebuurt Vlaardingen

Delen

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *