Jeffrey en Shirley openden de spirituele winkel Ananda

Van wierook en etherische oliën tot yogamatten en edelstenen: sinds 27 april kunnen Utrechters dit en nog veel meer kopen bij de spirituele winkel Ananda aan de Oudegracht 186. De opening stond aanvankelijk gepland voor 11 april, maar werd wegens de coronacrisis zo’n twee weken uitgesteld. Eigenaren Shirley en Jeffrey van Woerkom zijn dolblij dat ze ondanks deze vertraging nu dan toch open zijn.


Utrechters die weleens in Haarlem komen, kennen Ananda misschien al: daar is de winkel al 25 jaar een begrip in de stad. Sinds 11 mei 2019 runnen Jeffrey en Shirley de zaak, nadat de oud-eigenaren met pensioen gingen. Jeffrey: “In Haarlem liep het heel goed, dus wilden we graag een tweede winkel openen. Utrecht lijkt enigszins op Haarlem. We hebben de knoop doorgehakt en zijn ervoor gegaan.”

Laagdrempelige winkel met een groot assortiment

Bij Ananda vind je zoals gezegd zo’n beetje alles wat te maken heeft met spiritualiteit. “We staan vooral bekend om de grote hoeveelheid edelstenen die we hebben. Je vindt ze bij ons in alle soorten, maten en prijsklassen”, legt Jeffrey uit. “Daarnaast verkopen we wierook, yoga-artikelen, sieraden, spirituele boeken en allerlei aanverwante producten. Voor een leuk cadeau kun je ook bij Ananda terecht!”

Wie bij een spirituele winkel denkt aan een donkere, overvolle zaak waar je haast terug in de tijd lijkt te gaan, hoeft daarvoor bij Ananda zeker niet te vrezen: “We willen dat de winkel toegankelijk is voor een groot publiek.” Jeffrey en Shirley hebben de zaak bewust licht en lekker ruim opgezet, zodat iedereen op zijn of haar gemak kan rondkijken.

Tekst gaat verder onder de foto’s

Ananda
Ananda

Tweedehands in– en verkoop kaartendecks

Goed om te weten: “Bij Ananda verkopen we zowel nieuwe als gebruikte tarot-, orakel- en inspiratie-kaartendecks. Je kunt bij ons dus je oude kaartendecks inleveren en ontvangt hiervoor een tegoedbon die weer besteed kan worden in de winkel.”

Tip: bij Ananda vind je ook leuke cadeaus

Ook als je wat minder spiritueel bent ingesteld is het alsnog leuk om eens bij Ananda langs te gaan. Jeffrey: “In ons assortiment vind je ook heel veel artikelen die leuk zijn om cadeau te geven. Denk bijvoorbeeld aan een mooi bergkristal met een kaartje over de betekenis van die steen; dat is toch een origineel cadeau en eens wat anders dan een bloemetje!”

Tekst gaat verder onder de foto

Ananda
Foto: Ananda

Anders dan anders in coronatijd

Een nieuwe winkel openen is altijd spannend, maar in coronatijd al helemaal. “We kregen de sleutel van onze winkel op 1 maart en twee weken later ging de intelligente lockdown van start”, vertelt Jeffrey. “Eerst zouden we 11 april opengaan, maar we wisten helemaal niet of dat in coronatijd zou kunnen. Daarom besloten we even te wachten.”

Zodra bekend werd dat winkels gewoon open mochten blijven, besloten Jeffrey en Shirley op 27 april open te gaan. Dat ging een stuk minder groots en feestelijk dan gehoopt. Jeffrey: “We hadden een leuke goodiebag voor de eerste 150 klanten, maar hebben daar maar beperkt reclame voor gemaakt. Stel dat er ineens honderd man voor de deur hadden gestaan!” Gelukkig weten Utrechters Ananda al sinds het begin te vinden. “Er komen veel mensen toevallig langs en onze online advertenties en mond-tot-mondreclame werken ook”, vertelt Jeffrey.

Tekst gaat verder onder de foto’s

ananda
Ananda

Kom zelf een kijkje nemen

Ook benieuwd naar nieuwetijdswinkel Ananda? Je bent van harte welkom aan de Oudegracht 186, vlak naast Dille & Kamille. Leuk om te weten: Ananda werkt met een spaarsysteem, waarbij iedere euro een punt oplevert. Heb je er honderd bij elkaar gespaard, dan krijg je €5,- korting.

Daarnaast organiseren Ananda Utrecht en Haarlem consulten in hun winkel. “In Haarlem zit er bijna dagelijks een andere consultant die bijvoorbeeld hand- of tarotlezingen doet, een reading of stoelmassages geeft. Om dit laagdrempelig te houden kun je gewoon binnenlopen en ter plekke €15,- afrekenen voor een consult van 15 à 20 minuten”, legt Jeffrey uit. “In Utrecht zijn we inmiddels ook gestart en staan de eerste consulten in onze agenda.”

Volg Ananda op Facebook om op de hoogte te blijven. Voor meer informatie of de webshop ga je naar www.ananda.nl.

Delen

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *