Je Ego wil zichzelf constant opvullen.

“Dit stuk over je ego, vind ik wel relevant voor deze tijd, vooral kom je dit ook tegen in de wereld van tarot. Ik vind het goed beschreven met een mooie uitleg over hoe en wat, doe er mee wat je wilt, maar lees het wel even.”

Ik ga je nu uitleggen wat jouw ego is en welke grote rol deze waarschijnlijk speelt in datgene wat jij in je leven wilt. je ego kan jou namelijk heel erg tegenhouden als het gaat om nieuwe gewenste dingen in je leven naar je toe trekken.

De kans is ook groot dat in de dingen die jij “wenst”, jouw ego een grote rol speelt. Zonder dat jij je daarvan bewust bent. En zonder dat jij je daarvan bewust bent houdt jouw ego jou juist ook tegen om dat nieuwe in je leven te krijgen.

Om te beginnen, iedereen heeft een ego. Is niks mis mee, maar het is niet handig om je ego een te grote, dominante rol in je leven te laten spelen. Jouw ego zal er namelijk wel alles aan doen om dat te proberen. Vaak onopgemerkt.

Wat is jouw ego?
Wat is je ego; Wat ik zie als jouw ego is de “identiteit” die jij jezelf hebt gegeven. Jouw identiteit, jouw rol, je “verhaal”. Eigenlijk is je ego alles wat jij niet echt bent maar meer het verhaal wat je jezelf en anderen over jou vertelt. Yep, Facebook is een ultimate ego machine. Is oke.

Je ego ziet zichzelf als afgescheiden. Afgescheiden van anderen, afgescheiden van datgene wat het niet heeft. Ik en de anderen. Ik en de buitenwereld.

In Wikipedia staat het als volgt omschreven; “Het woord ego gebruikt men algemeen voor de identificatie van het zelf met een onjuist denkbeeld.”

Ik noem het ego hier omdat ik denk dat het een zeer grote rol kan spelen in wat jij naar je leven toe trekt. Of je dit nu zelf wilt of niet.

Ook is het zo dat jij, in heel veel onderwerpen in je leven bestuurd wordt door jouw ego. Des te groter de angst is in iets, des te meer jij bestuurd wordt door jouw ego. Daar ben jij je niet van bewust, dat gebeurd onbewust, dat gaat onopgemerkt. Voor jou is dat eigenlijk vanaf dat je heel jong was, heel normaal geworden. Je ego kan jou echter, onopgemerkt heel erg tegenhouden. Vooral in nieuwe gewenste dingen in jouw leven.

Je ego wil zichzelf constant opvullen.
In mijn eerste grote artikel over de law of attraction, de wet van de aantrekkingskracht, leg ik uit dat jouw ego zich constant wil opvullen.

In veel onderwerpen in je leven word jij, zonder dat je je daar bewust van bent, bestuurd door je ego. In de onderwerpen waarin jouw ego jou “bestuurt”, wil jij (je ego) je constant opvullen.

Wat wil het opvullen? De leegte die jij in jezelf hebt. Die leegte die jij voelt, de incompleetheid, het ongelukkige gevoel over iets. Diep in jou is er een leegte en onbewust wil jij die leegte opvullen.  Dat zit heel diep en is heel sterk.

Op een gegeven moment ga jij die leegtes in je leven voelen in de vorm van een ongelukkig gevoel, een gemis. Je loopt dan in je leven aan tegen situaties waarin jij je ongelukkig gaat voelen, waarin jij een gemis voelt. Die situaties gaan die leegte in jou dan aanraken en losmaken.

Voor de duidelijkheid ga ik je uitleggen waarom die leegtes, waarom die incompleetheden in jou zitten. Hoe ben jij aan die leegtes gekomen? Waarom voel jij in sommige dingen een gemis, een ongelukkig gevoel? Het is belangrijk om te begrijpen waar dat in de eerste plaats vandaan komt. Waar ligt de bron van jouw rotgevoel.

Om jou dit helemaal te laten begrijpen en te laten voelen gaan we HEEL ver terug in de tijd. De reden dat ik dit doe is niet om zweverig te worden maar om duidelijkheid te verschaffen. Ik wil dat je het grotere plaatje gaat zien. Het Grotere Plaatje van jou.

Hoe het ooit begon met jou.
Goed, we gaan HEEL ver terug in de tijd en ik ga je het verhaal vertellen van hoe het allemaal begonnen is met jou; Ooit, heel lang geleden, toen je nog niet in dit leven was en toen je zelfs nog geen individuele energie/ ziel was, was jij als energie deel van wat ik noem Het Grote Geheel. Eckhart Tolle (link) noemt het The Greater Intelligence.

In Het Grote Geheel (vanaf nu HGG) was jij 100% compleet. Er was totale innerlijke rust. Er was een perfecte balans tussen mannelijke en vrouwelijke energie. En er was volledige verbondenheid met alle andere energie ofwel er was onvoorwaardelijke liefde.  In HGG was het erg comfortabel.

Toen werd het tijd voor een missie. Jouw individuele missie. Je werd een individuele energie, samengesteld uit energie van HGG en jij was perfect voor jouw missie. Je werd een individuele energie ofwel ziel en je werd eruit gezet.

Je werd afgesplitst van HGG.

Dat was een redelijk traumatisch moment voor je want;

  1. Je ging van compleetheid naar incompleetheid.
  2. Je ging van totale innerlijke rust naar onrust en spanning.
  3. Je ging van een perfecte balans tussen mannelijke en vrouwelijke energie naar een onbalans.
  4. En je ging van volledige pure verbondenheid ofwel onvoorwaardelijke liefde naar individualiteit en een boel minder liefde.

Het verschil in verbondenheid met je Echte Pure Zelf (HGG) tussen hoe het was in HGG en als ziel nadat je eruit was gezet is jouw spirituele huiswerk.

Toen werd je ook nog eens geboren als mens op aarde. Met al je incompleetheden, met jouw leegtes. Je ziel incarneerde in een lichaam. En je kreeg je eerste, tweede, derde leven en dit leven. Het draait nu om dit leven.

Op een gegeven moment ga jij in jouw leven aanlopen tegen die incompleetheden/ leegtes/ aandachtspunten die bij je missie horen. Hoe? Door tegen situaties aan te lopen waarin jij emotionele pijn voelt of op een andere manier die leegte voelt. Het kan ook het gevoel van ongeluk of gemis zijn.

Nu komen we terug in het NU en tot de kern waarom ik dit uitleg:
Er zijn dingen in jouw leven waarin jij dus een leegte voelt, waarin jij je ongelukkig voelt, waarin jij een gemis voelt. In die dingen wil jij graag nieuwe dingen in je leven naar je toe trekken.

Omdat wij mensen (onze ego’s)  zeer sterk de neiging hebben om op de buitenwereld gericht te zijn, gaan wij proberen onze leegtes op te vullen met dingen uit die buitenwereld. We weten vaak niet eens wat die leegte is die we voelen maar we gaan deze wel proberen op te vullen met dingen uit onze buitenwereld.

Geld, status, een carrière, schoenen en andere mensen. Partners onder andere.

Je ego ziet zichzelf als afgescheiden. Afgescheiden van anderen en afgescheiden van al het andere wat het kan zien in de buitenwereld. Voor je ego is er constant schaarste en je ego wil dan ook dingen hebben om zichzelf mee op te vullen.

Je ego wil veiligheid, zekerheid en is altijd bang dat er niet genoeg is en dat het niet zal krijgen wat het wil. Jouw ego zet het gevoel van leegte wat jij als missie mee hebt gekregen om in; “Dat moet opgevuld worden.”

Waarom is dat gevoel van “willen hebben” van je ego zo sterk? De allergrootste drive van jouw ziel is om weer te ervaren, te voelen hoe het was zooals in Het Grote Geheel.

Jouw ziel wil:
dezelfde compleetheid voelen,
dezelfde innerlijke rust ervaren,
dezelfde balans ervaren tussen mannelijke en vrouwelijke energie,
dezelfde pure verbondenheid ervaren
en dezelfde onvoorwaardelijke liefde ervaren zoals het ervaarde toen het nog volledig deel was van Het Grote Geheel.

Dat is de allergrootste drive van jou, van jouw ziel. Daar was je je waarschijnlijk niet van bewust, maar is wel het geval.

Je ego heeft dit anders geïnterpreteerd en het overgenomen.
Omdat je nog niet weet wat wel de bedoeling is voor jou om jouw missie te volbrengen en je leegtes en incompleetheden weg te gaan werken, heeft je ego het overgenomen.

Je ego zegt simpelweg; “Als jij het niet weet, dan weet ik het wel. Dit schiet niet op, ik doe het zelf wel.” En vervolgens gaat je ego proberen zichzelf op te vullen met allerlei zaken uit de buitenwereld.

Het is niet de bedoeling om die leegtes op te gaan vullen met dingen uit de buitenwereld. Het is de bedoeling dat jij jouw leegtes gaat opvullen met datgene wat in jezelf zit, waar jij al een deel van bent maar waar je nu nog niet bij kunt.

Dit is het jezelf ontwikkelen.

Het is niet de bedoeling dat je je gaat vervullen en vervolmaken van buiten naar binnen maar van binnen naar buiten.

Jazeker mag je genieten van de buitenwereld, van materiele zaken en van andere mensen maar het is niet de bedoeling dat je die dingen en mensen TE veel nodig hebt om zelf gelukkig te zijn.

Je weet nu dat jouw ego zichzelf, jou, jouw gemis, jouw leegte constant wil opvullen met dingen uit de buitenwereld. Allicht is dat ook het geval met datgene wat jij nu graag in je leven wilt hebben. Is nog steeds geen probleem, als je je maar bewust wordt van de rol die jouw ego eventueel nu onbewust zeer sterk speelt in dit proces. Door je ervan bewust te worden en aan deze dingen te werken kun je evengoed diezelfde zaken naar je toe gaan trekken maar op een slimmere manier.

2 mogelijke uitkomsten.
Zolang jij dat nieuwe wilt hebben om jezelf (je ego) ermee op te vullen zijn er 2 mogelijke uitkomsten:

  1. Het lukt je om dat naar je toe te trekken via je ego. Je zult heel even in de wolken zijn en al snel blijkt het gewenste “leeg” te zijn en jou niet te brengen wat jij hoopte dat het jou zou brengen. De vorm is er wel maar de vervulling in jou blijft erg kort. En je voelt weer leegte. Misschien wel erger dan voordat het er was. Voor succes op basis van ego betaal je altijd een hoge prijs.
  2. Het blijft je niet lukken. En je krijgt juist het tegenovergestelde.

Zoals ik al zei, het is niet de bedoeling dat jij jezelf, je leegtes opvult met dingen uit de buitenwereld. Het is de bedoeling dat jij jouw leegtes gaat opvullen door middel van het herstellen van het contact met jouw echte pure zelf.

Dat is persoonlijke ontwikkeling.

Persoonlijke ontwikkeling doe je niet door dingen uit de buitenwereld aan jezelf toe te voegen. Persoonlijke ontwikkeling doe je door datgene wat jij al in je hebt in jezelf los te maken. Het gevoel wat jij denkt te krijgen door iets aan jezelf toe te voegen uit de buitenwereld kun je alleen eerst uit jezelf halen.

Eckhart Tolle heeft daar een briljante uitspraak over:

“If you look at anything or anyone to fulfill yourself, you will find pain in it.”

Blijf jij op basis van je ego proberen jezelf op te vullen met dingen of mensen uit de buitenwereld, dan zal dat jou emotionele pijn en een rotgevoel opleveren. Je kunt je doel behalen maar de prijs die je ervoor betaalt zal hoog zijn.

Je zult pas echt van dat ding of persoon in die buitenwereld kunnen genieten als je het niet meer te veel nodig hebt om jezelf goed te voelen.

Ik hoop dat je nu ziet dat als jouw ego actief is in datgene wat jij wenst, jij jezelf dus wilt opvullen en dat dat jou niet blij gaat maken. Aantrekkingskracht op basis van ego is jezelf op willen vullen met dingen uit de buitenwereld. Uit oogpunt van jouw persoonlijke ontwikkeling is dit niet de bedoeling en zal je dus niet helpen het juiste naar je toe te trekken.

Bron: https://www.loslatenhoedoejedat.nl

Delen

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *