Gevonden op het internet, even delen dacht ik

Legging 1: Keuzelegging
Je staat voor een lastige keuze. Reizen of sparen, stoppen als bandzangeres of doorgaan, verder gaan met deze lastige klant of niet? De keuzelegging bied je inzicht in twee mogelijke uitkomsten.

Voor deze legging heb je zeven kaarten nodig. Schud ze, spreid ze uit en pak ze één voor één. Trek eerst de beginkaart en leg die gesloten neer. Deze kaart staat voor de keuzesituatie. Dan pak je drie kaarten die staan voor je eerste keuze en drie die staan voor je tweede keuze.

Als je klaar bent, draai je ze om en begint het analyseren. Je hebt misschien een lichte voorkeur voor één van de keuzes. Geen probleem, maar lees de kaarten eerlijk. Schrijf je analyse op en maak een foto van de kaarten. En? Ben je eruit?

Legging 2: Driekaartlegging
Even snel kaarten leggen tussen de bedrijven door? Dan is de driekaartlegging geschikt. Wat moet ik weten over mijn relatie? Zal ik nu een nieuwe carrièrestap maken? Waarom hebben mijn vriendin en ik zo weinig contact?

Bij de driekaartlegging selecteer je drie kaarten die staan voor 1) verleden 2) heden 3) toekomst of 1) lichaam 2) verstand en 3) geest. In het geval van een relatie: 1) jouw gevoel 2) het gevoel van de ander en 3) de effecten op de relatie.

Legging 3: Hoefijzerlegging
Voor de hoefijzerlegging trek je zeven kaarten die je gesloten in een hoefijzervorm neerlegt. Kaart één ligt linksonder, kaart zeven rechtsonder.
De legging is bedoeld voor een open vraag waar je een uitgebreid antwoord op wilt hebben. Waarom komt deze relatie niet van de grond? Ga ik in het buitenland wonen? Kan ik mijn eigen bedrijf beginnen?

De zeven kaarten staan voor 1) verleden 2) directe heden 3) nabije toekomst 4) vraag waar de vraagsteller antwoord op wil krijgen 5) houding van iemand uit je omgeving die met de vraag te maken heeft 6) obstakel 7) resultaat van de vorige zes kaarten.

Door Fabienne Peters voor https://www.happinez.nl

Delen

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *