Astroloog Hannie weet wat er voor jou in de sterren staat.

‘Horoscopen in de krant zijn onzin’

Hannie leest de sterren en legt desgevraagd ook tarotkaarten Foto: indebuurt.nl

Check jij altijd je horoscoop in de krant? Of je het nu gelooft of niet, volgens Hannie Fassotte uit Nieuwegein zeggen de sterren(beelden) alles over wie je bent en wat er nog komen gaat. Onze journalist Kirsten vroeg de astrologe om haar horoscoop te lezen. Ze kwam tot een bizarre ontdekking…

Om allereerst een misverstand de wereld uit te helpen: “De horoscopen in kranten en tijdschriften zijn pure onzin”, legt Hannie uit vanuit haar praktijk Mariposa. “Die worden verzonnen. Wil je iets kunnen zeggen over iemand, dan heeft een astroloog de naam, geboorteplaats, -tijd en -datum nodig. “Astrologie is een wetenschap, wat je er ook van vindt. Het is allemaal gebaseerd op rekenmodellen.” Ze voert mijn gegevens in in een programma op haar computer en valt na het intikken van mijn geboortetijd stil.

Ze kent mij niet, maar het klopt

“De planeet Pluto, daar heb jij echt veel last van. Ik benijd je niet. Je zit in een vreselijk moeilijke periode. Je hebt zelfs een depressie gehad?” Ik kijk haar aan, het klopt wat ze zegt. Dit is echt bizar. Hannie weet niets over mij. Ze wist in eerste instantie niet eens dat ze mijn horoscoop zou gaan lezen. Dat vroeg ik haar tijdens het gesprek pas. “Had ik jou eerder gesproken, dan hadden we je meer kunnen voorbereiden op waar je nu inzit. Dat is ook de enige reden waarom ik dit doe. Ik wil mensen helpen inzicht te krijgen.”

Tekst gaat verder na de foto

Hannie heeft haar praktijk aan huis. Foto: indebuurt.nl

‘Pluto is een verstoorder’

Niet alleen personen, ook landen hebben een eigen positie in het universum. “Dat we nu in een pandemie zitten, hadden veel astrologen al voorzien. Dat hebben we te wijten aan de baan van Pluto. Gezien de andere planeten zijn we tot 2023 nog wel zoet met corona. Pluto is echt een verstoorder wat dat betreft.” Met dit soort voorspellingen loopt Hannie niet te koop. “Ik houd het liever bij de persoon. Toch wordt de astrologie door overheden vaker geraadpleegd dan je zou denken.”

Van verpleegkundige naar astroloog

Voordat Hannie zich op astrologie stortte, was ze verpleegkundige. “Ik ken het hokjes denken en stempeltjes geven. Dat vond ik ook zo moeilijk; mensen zijn niet te labelen.” Ze besloot haar hobby meer aandacht te geven. “Ik heb opleidingen gevolgd en ben mensen gaan helpen vanuit mijn praktijk aan huis.”

Wat sterrenbeelden zeggen

Ze pakt mijn berekening er weer bij. “Jouw sterrenbeeld is een leeuw, gezien de dag van jouw geboorte. Een krachtig, eerlijke en trotse persoonlijkheid. Je geboortetijd geeft de ascendant aan. Bij jou is dat een steenbok. De ascendant is eigenlijk de persoon die je naar buiten toe bent, zoals anderen jou zien. De steenbok – een angstig, paniekerig prooidier – is zo ongeveer het tegenovergestelde van de leeuw. Dat kan verwarrend zijn voor jou, maar ook voor anderen. Mensen zien dat pas als jij ze toelaat en daarvoor moet je hen écht vertrouwen.” Ik knik bevestigend.

Tekst gaat verder na de foto

Hannie haar werkwijze is heel anders dan veel mensen kennen uit de traditionele therapie/geneeskunde. Foto: indebuurt.nl

Balans tussen weten en voelen

“Er komen veel mensen naar mij toe die in scheiding liggen, voor een moeilijke keuze in hun leven staan of problemen hebben met kinderen krijgen. De inzichten die ik met hen deel, kunnen ze helpen een keuze te maken of leren zichzelf beter te begrijpen. Daar komen dan ook energetische therapie en tarotkaarten bij kijken. Dat geeft een completer beeld en meer balans tussen weten en voelen.”

Zweverig?

”Astrologie zweverig… Dat zeggen mensen weleens, maar het is pure wetenschap. Ik trek me er niets meer van aan. Ik kan er mensen mee helpen en dat is waar ik het voor doe.” Hannie vertelde mij in ons gesprek nog veel meer dingen over mezelf die ik liever niet deel vanwege privacy. Maar nog steeds ben ik verbaasd over haar accurate bevindingen. Als je voor alternatieve genees- en denkwijzen openstaat, zou ik je zeker aanraden om een astroloog te raadplegen (en nee, dit is geen gesponsord artikel…).

Bron: https://indebuurt.nl

Delen

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *