Archibaldt opent Tarot Tattoo in Woensel West

Archibaldt Tarot Tattoo

‘Hier is aandacht voor het innerlijk én uiterlijk’
Roderik ten Hoopen (35), ook wel bekend als Archibaldt á Volonté, opende vorige week zijn tattooshop Tarot Tattoo in Woensel West. Vanaf nu kun jij hier terecht voor een verse ink, maar dat is niet alles! Roderik: “Het combineren van spiritualiteit met mijn werk als tattoo-artiest voelde als een logische stap.”

Deze zomer tatoeëert Roderik al tien jaar, maar het idee voor een eigen shop ontstond nog niet zo heel lang geleden. “Vorig jaar werd ik uitgenodigd om te tatoeëren in een tattoo-tempel. Hier werd niet alleen aandacht besteed aan de symboliek van de tattoo zelf, maar ook aan de ervaring eromheen zoals het ritueel ervan. Ook werd de sessie aangevuld met een meditatie; dit heb ik als heel prettig ervaren. Helaas werd de tempel opgeheven. Ik begon het te missen en besefte dat als ik dit in mijn leven wilde, ik het zelf moest doen. Zo ontstond het idee van een eigen plek.”

[Tekst loopt door onder de foto]Archibaldt Tarot Tattoo
De shop vind je in Woensel West. Foto: Jeanine Schroyen

Tattoo’s en spiritualiteit
Roderik biedt met Tarot Tattoo een combinatie van tattoo’s en spiritualiteit aan, iets wat best uniek is in Eindhoven. “Ik was in mijn vrije tijd altijd al bezig met spirituele wetenschappen, yoga, filosofie en psychologie. Het combineren met mijn werk als tattoo-artiest voelde dan ook als een logische stap. Met de shop wil ik de kitscherige, spirituele vormgeving doorbreken door mensen iets aan te bieden wat klassiek is én ballen heeft. Ook wil ik spiritualiteit toegankelijk maken met mijn tarotleggingen en wierook.”

Meditatie
Daarnaast verzorgt Roderik ook meditatiesessies. “De meditatie kan dienen om de dagelijkse beslommeringen achter je te laten en in het hier en nu te leven. Maar het kan ook ingezet worden om de intentie van de tattoo kracht bij te zetten.”

[Tekst loopt door onder de foto]
Archibaldt Tarot Tattoo
Roderik verkoopt wierook en legt tarotkaarten in zijn tattooshop. Foto: Jeanine Schroyen

Mysterie teruggeven
Aandacht voor zowel het innerlijk als het uiterlijk van de mens staat dan ook centraal bij de kunstenaar. “Tatoeëren is voor mij heel bijzonder en helaas wordt deze kunst tegenwoordig, vooral in de media, vrij amicaal en plat neergezet. Mijn doel is om tatoeëren weer de kracht en mysterie terug te geven die het verdient. Klanten dragen de tattoo een heel leven lang met zich mee en en dat is niet niks.”

Iedereen is welkom
Op de vraag of je alleen welkom bent als je spiritueel aangelegd bent, antwoordt Roderik: “De ene helft van mijn klanten heeft wel behoefte aan een meditatie- en bewustwordingsmoment; de andere helft zoekt meer de rock ’n roll en flauwe grappen. Het is beide goed en iedereen is welkom.”

Door Chloë van der Smitte op 10 juni 2020 via indebuurt.nl

Delen

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *