Tarotkaarten voor advies op het (thuis)kantoor

officetraotClaudia Korpádi (43) vond altijd al goed advies in tarotkaarten. Voor het kantoorbestaan maakte zij een praktisch instapmodel: Office Tarot.

Office Tarot werd Home Office Tarot.
“Ik ben jaren bezig geweest met het maken van Office Tarot, een fysiek kaartspel. Het lag klaar voor de lancering, maar toen corona kwam, heb ik als een gek alle kaarten, en hoe je ze kunt interpreteren, herschreven. Ik merk dat het thuiswerken namelijk óók heel intensief is. Home Office Tarot is een gratis website die daar adviezen over geeft: blijf bewegen, let op jezelf en isoleer jezelf niet te veel.”

Het is dus niet alleen weggelegd voor de zweverige mens?
“Ik gebruikte tarotkaarten als intuïtie-trainer. Als ik ergens niet uitkwam, trok ik een kaartje. Mijn vrienden vonden ’t niks, tot ze meededen. Toen dacht ik: ik ga een toegankelijk tarotkaartspel maken. Een instapmodel met praktische tips.”

De ‘Toren’ en de ‘Dood’ zijn nu de ‘Ceo’ en de ‘Watercooler’.
“Dit is zeker geen traditionele tarot. De kaarten slaan op werksituaties. De ‘Ceo’ gaat bijvoorbeeld over het in je kracht staan als leider; dat het juist nu tijd is om persoonlijk leiderschap aan te gaan. De ‘Watercooler’ gaat over sociaal zijn. Het is ook van belang om met collega’s te kletsen, dat moet je als thuiswerker niet onderschatten.”

Houdt dat thuiswerkers niet juist van hun werk?
“Haha, vast wel. Er is ook een kaart die gaat over uitstelgedrag. Soms is dat helemaal niet verkeerd.”

De laatste tarotkaart die u trok?
“Vandaag trok ik mijn favoriet: de ‘Business Trip’. Een tripje zit er nu natuurlijk niet in, maar ik kan mezelf wel openstellen voor nieuwe ervaringen. Daar draait deze kaart om. Eet een nieuw gerecht of verdiep je in de filosofie van Epicurus.”

[Door Noor Lagendijk op 16 april 2020 via parool.nl]

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *